24 januari 2011

Nya köket

Det är väldigt spännande att börja planera för ett nytt kök. Det nya köket blir annorlunda än vårt nuvarande eftersom det kommer att bli som ett eget litet rum. Med tanke på Ingemar har vi försökt få in lite mer praktiskt tänkande förutom att vi ska tycka det är snyggt. Vi kom därför överens om att ha laminat i köket, både för att det är praktiskt och att kostnaden inte blir astronomisk som med en stenskiva.

I början tänkte jag att eftersom det nu skulle vara laminat skulle det vara något jag längtat efter länge - Sigvard Bernadottes "Virrvarr" (den antracitgrå versionen). Jag tänkte att ha en ekkant på skivan för att slippa den rundade versionen + för att ta upp de ekdetaljer som kommer finnas i köket och golvet som kommer vara i oljad ek. Men nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig....

Foto 1: Sköna Hem Foto 2: Munkgården Foto 3 och 4: Fysikern, flickr
Mönstret ritades som sagt av Sigvard Bernadotte, ursprungligen för Perstorps laminatskivor. Sedan 1958 har det förekommit i olika tidstypiska färgställningar. Det skulle vara fint att ha lite extra detaljer med virrvarr mönster på, det finns flera olika hos Sassabrassa och Förr.
Inga kommentarer: