28 oktober 2008

Teakmöbler

J:s morfar har precis flyttat och vi fick då ärva lite möbler och porslin, bla en Stringhylla samt en tevagn. De kräver dock lite fix innan de blir riktigt bra, har ni något tips hur man får teak att se snyggt ut? Hos SVD hittade jag denna artikel om ett 60-tals hus utanför Stockholm. Jag gillar verkligen kombinationen modernt blandat med 50- och 60-tals möbler. (foto: Birgitta Wahlberg)

I really like this combination with modern and 50:s and 60:s style furniture. (photo: Birgitta Wahlberg, via SVD)

7 kommentarer:

Johanna.B sa...

Brukar köra med teakolja och vanlig möbelpolish. Fungerar fint och möblerna glänser som om de vore nya, träet får liv igen!

Kram
/Johanna

Tusset sa...

johanna: tack! skall testas! Tyvärr måste jag nog slipa lite också, läste tips om "trollull" hos Tre Trappor. Får hoppas att det fungerar!

Katarina sa...

Men perfekt... och kul med en tevagn! Var tänker ni sätta stringhyllan? Är den i teak och svart?

Tusset sa...

kattis: japp svart+teak. Borde ju bli snygg till piano och matbordet. Jag skulle vilja ha den på köksväggen - får se vad Jonas säger om det... Tevagnen är just nu vitt men är i teak + en svart skiva. Jättebra det också. Får se hur det ser ut när jag har tagit bort färgen, var fin i modellen.

Jessica sa...

Vi använder trollull (eller trassel) och Fulgentin (http://www.precisensan.com/html/fulgentin.htm) som vi blev rekommenderade när vi besökte "Precis en sådan" i Malmö i somras. Funkar bra för både rengöring och polering. :)

Anna-Karin sa...

Jättefina bilder. Älskar teak själv.

Tusset sa...

anna-karin: Visst är de! Nu är det "bara" det perfekta 50-tals soffbordet som fattas...