29 februari 2008

Vill du också?

En liten uppföljning på detta inlägg. Du kan nu ladda ner en pdfguide för hur du gör "magnet- och skolkriteväggen".

Till en ny...

Hos GAP finns dess söta bodys... hade gärna köpt en till familjens nytillskott - man måste ju vara en snäll "moster"!

Omtapetsering


Nu får det bli annan tapet på jobbdatorn ett tag...

Försök nummer 2!

Nu ska det nog fungera... klicka här!

Mapp av kuvert

Ett alla hjärtans dags pyssel från MS som jag gärna skulle göra. Ordning och reda är något jag verkligen gillar och detta är ett enkelt sätt att dela in saker i olika fack. Instruktioner finns här. Sen är det ju lite miljövänligt också när man kan utnyttja sina gamla kuvert till något istället för att bara slänga dem...

28 februari 2008

Fina fonts...

Om du som jag gillar olika typsnitt - klicka här så hittar du flera stycken av de bästa gratis (!) typsnitten.

Snygga stolar



Fina stolar som gärna skulle få bo hemma hos mig.. tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån bilderna kommer...

27 februari 2008

Kladda i köket

Vårt kök kommer att vara ganska enkelt och det vore roligt att ha något som "står ut" lite. Jag har funderat på att måla en "magnet/skoltavla vägg" länge och när jag såg detta inlägg hos MStetson blev jag helt övertygad! Det är ju väldigt praktiskt att kunna skriva upp det som fattas i skåpen.... Och skulle vi tröttna är det bara att måla över! :)






























Här är den berörda väggen!

Gamla segel

En trevlig Etsy shop är, reiter8, med produkter som är gjorda av gamla segel! En sådan här kudde eller två vore inte helt fel att ha på landet! Man kan iofs kanske fixa en själv...

26 februari 2008

Designloppis

Det här hade ju varit en idé om det hade funnits mer än 2 annonser varav 1 redan är såld..

Husmusen

Husmusen är tillbaka! Detta är väldigt roligt speciellt som det var en av de första bloggarna jag började läsa för ett par år sedan..

Upplyst














Åter till verkligheten (om än lite mer glad och med "nykärskänsla")...


Jag har varit och fingrat på "Cord Lamp" från Form us with love på Designtorget flera gånger. Tror att den skulle kunna passa i nya lägenheten... funderar på hallen...

25 februari 2008

En underbar dag

Kärlek

Nyfiken? Tryck på bilden så blir den större...

22 februari 2008

Ett bokat biobesök

Ett måste i vår blir antagligen nya Sex and the City filmen. Kolla nya trailern här!
UPDATE: Tydligen så funkar inte länken... ska försöka se om den går att hitta någon annastans...

UPDATE2: Se nedan!

Skärgårdshelg

Imorgon bitti bär det av till Sandham för mig och herr J. Vi ska fira herr J:s 30-års dag med en weekend (lördag-måndag). Jag har bott på Sandhamns hotell ett flertal gånger, både privat och i tjänsten och jag tycker att det är väldigt trevligt (enda nackdelen är att de inte har badkar på rummet). Däremot så har de en jättefin realxavdelning och förutom det vanliga med fin pool, bubbelbad, bastu och gym så har de nu även en spaavdelning. Så på söndag är det dags för en ansiktsbehandling! Ser verkligen fram emot den här helgen - ska bli jätteskönt att slappna av, äta gott, promenader i solen samt lite bad!

21 februari 2008

Kalasglas


Inför herr J:s födelsedag har jag fått lite förfrågningar om presenter. Han är tråkig och säger att han bara vill ha pengar... men eftersom jag brukar få saker till hemmet i present så kan ju han också få det.. eller?

Jag var förbi Åhléns och såg då denna snygga glasserie "platinum", vilka jag tror skulle passa utmärkt hemma hos oss! Ps. Speciellt champangeglasen samt tumblerglasen...och kanske martinivarianten också... :)

19 februari 2008

Hänga tavlor

I nya lägenheten skulle jag vilja ha en tavelvägg med massor av olika motiv; foto, grafik, tecknat...

För att man ska få det att se snyggt ut tycker jag att det är viktigt att ha någon typ av tråd i alla tavlor ex samma färg alt material på ramarna. För mig lutar det åt antingen vita eller svarta ramar, tror att det är lättare än ex. ekramar. Hos Design FomuLA finns instruktioner hur du gör för att få dina tavlor att hänga snyggt.

Drömklänning

Denna klänning skulle passa perfekt i min garderob (och förhoppningsvis på mig också.) Hmm... får kanske börja lära mig att sy något annat än gardiner, kuddar och dukar. Om det nu inte skulle vara så att någon vet var man kan hitta en liknande klänning för under tusenlappen?

18 februari 2008

Funkis

Ett fint inredningsrepotage från Expressen som skapar ha-begär.

Lite vackert

Mycket fin keramik från Sara Paloma (via sfgirlbybay)

15 februari 2008

Porslinsmåleri

Jag tycker dessa fat och koppar från Rustdesign är helt underbara. Om jag lyckas komma över en smal porslinspenna så skulle jag gärna måla en eller två koppar alt tallrikar i helgen...

14 februari 2008

Skepp O'hoj

Funderar på att ta förarintyg, vore bra att ha både med tanke på jobb och fritid. En intensivkurs vore kanske inte helt fel... Om du också är intresserad så har DN erbjudande just nu...

Trevlig alla hjärtans dag!



13 februari 2008

Snabbläst

När jag nu är inne på böcker så tänkte jag tipsa om en bok som jag inte läst men som jag tycker verkar lite rolig. "80 romaner för dig som har bråttom" av Henrik Lange. I denna bok är 80 stycken romaner sammanfattade i seriestrippar på 4 rutor, se ex på sagan om ringen triologin nedan. Kul presentbok , både till dig själv och andra.

Rea och Bokbloggar

Snart är det dags för bokrea och om det är någon rea jag verkligen handlar på så är det denna. Jag har redan börjat boka på adlibris (bästa web-bokhandeln). Inget skönlitterärt än men det finns ju tid kvar...

Angående ämnet böcker har jag "hittat" en blogg som passar mig utmärkt - Bokhora. Allt som rör böcker tas upp här; omslag, recensioner, bokhyllor... Min längtan efter ett bibliotek (eller iaf en bokvägg) blir inte mindre... En annan bokblogg - pocketbloggen är inte dum den heller.
foto: pellesten, flickr

Ps. Min bokvägg kommer att vara färgkoordinerad. Jag har testat att ha mina pocketar i kategoriordning och visst det fungerar fint men det fungerar precis lika bra att ha dem i färgordning eftersom jag ändå kommer ihåg hur mina böcker ser ut om det är någon jag behöver hitta.

12 februari 2008

Kärlekspyssel

Hos Orange Beautiful kan du hitta dessa trevliga "kärlekstärningar". Både kort och present i ett. Något som man borde hinna fixa iordning till torsdag eller hur?!! Om du också vill pyssla lite hittar du mall och instruktioner här.

I OB's etsy shop finns även dessa jättefina tryck. Skulle gärna ha en av dessa på väggen hemma.

09 februari 2008

När man är sjuk

En sak som är bra när man är sjuk är att man kan ligga och titta på Grey's Anatomy i flera timmar om man har lust med det...

07 februari 2008

Lite trä i badrummet

I vårt kommande badrum kommer det att finnas lite trädetaljer, för att följa upp dessa samt göra badrummet lite mjukare (och snyggare) tänkte vi fixa en front till badkaret. Hittade en bild på hur det kan komma att se ut i Sköna Hem (gammal nummer, finns på nätet).

Snyggt

Hos Happy Mundande hittade jag detta, bilder från Vouge Living Australien. Repotaget visar möbeldesignern Khai Liews hem, och det är ett väldigt fint såndant. Jag tycker att färgerna och möblerna med sina enkla och rena linjer skapar ett hem fyllt av lugn.

06 februari 2008

Bokdrömmar

Jag har väldigt många böcker och de blir av någon underlig anledning fler hela tiden. Jag hoppas att nya boende på något sätt kommer att rymma mina böcker bättre än nuvarande lägenheten. Det är inte så roligt att ha sina böcker i tredubbla rader... Nedan lite följer lite biblioteksinspiration (via Mamamekko två översta, samt domino PS. Stolarna på de översta bilderna är ju inte helt fel de heller... ) Vill ni ser mer bilder på bilbliotek titta här

05 februari 2008

Mera mera mera

Sitter och blocketsurfar på lunchen... hittar en hel del saker som skulle passa fint hemma hos oss (enligt mig iaf). Bla två dux fåtöljer från 50-talet...

Säker och snygg


När man flyttar in till ett nytt fint boende vill man ju självklart vara säker. Nu har det kommit ut ett "snyggt" set för brandsäkerhet "FireSaftey Design". Ett paket (kan fås i vitt eller svart) innehåller:
  • 1 Brandsläckare vit eller svart, 2 kg ABC-pulver
  • 1 Brandfilt i designfodral från 10-gruppen, 120x120 cm
  • 1 Brandvarnare, optisk, Snapalarm Vit/Svart
  • 1 Optiska Brandvarnare för takmontering
Ps. Bra inflyttningspresent? Kan inhandlas bla på GAD

Interiörer med ha begär

Birgitta Wolfgang Drejer är en dansk fotograf som tar härliga bilder. På hennes interiörer syns hem som jag skulle kunna flytta in i omgående. Eller i alla fall sno med mig lite möbler i från..


Foto: Birgitta Wolfgang Drejer via Purple Area

01 februari 2008

Helg

Nu är det dags för helg! Om ett par timmar sitter jag på en båt tillsammans med min kompis J för ett kryssningsäventyr. (En månad försenat pga sjukdom). På söndagen är det släktkalas*4 fast på en gång - ska bli kul.

Sen ska jag försöka börja göra något åt detta:Bikinisäsongen kommer snabbare än man tror och det kan vara roligt att slippa gömma sig i vassen varje år... På söndag är det pröva på dag på SSIF och något pass kanske man kan få till om jag inte är alltför trött efter fredag/lördag. (Bild från fiskrens.com (via on the peak))

Inspiration från nätet

Danska tidningen Bo Bedre har alltid härliga bilder som kan skapa mycket köparlust! Om du inte vill investera i papper (och kanske spara lite på miljön) så kan du nu läsa tidningen på nätet. Om någon vill investera i lite fin dansk design till mig så är ni hjärtligt välkommna!!