25 januari 2008

Torsdagsmys

Igår kväll efter jobbet var det dags för ett biobesök . Jag såg Försoning och blev inte besviken. En härligt romantisk men sorglig kärlekshistoria. Verkligen sevärd!!

Angående PS. I Love You! så var den helt ok. En riktig tjejfilm som man längtar efter att se när man är hemma och är sjuk.

22 januari 2008

Library lovers!

Ett sånt här litet paket kommer nog beställas hem till mig - ett måste när man skulle kunna starta ett eget litet bibliotek av böckerna som finns hemma... (via Linda K)

21 januari 2008

Flickrfynd

På flickr finns Chez Larsson och massor av vackra bilder från hennes hem! Skulle kunna flytta in direkt!

15 januari 2008

Biobesök

Den senaste månaden har jag sprungit på bio lite titt och tätt, senast igår. Det är ändå några filmer som jag gärna skulle se bla:

Juno

Försoning

4 månader, 3 veckor och 2 dagar.

Fjärilen i glaskupan

Darjeeling Limited

Det kanske är dags för ett litet biobesök imorgon också... vilken film det blir, beror på dagsformen!

Organisering

Det här vore en dröm.... Jag har lyckats delvis med att sortera in min pappersutklipp i pärmar, men det är ingenting mot detta.
foto: Black Eiffel

Hemmatips

En trevlig sida där du kan få tips lite allt möjligt är "Real Simple". Ett tips som jag skulle behöva "lyssna" lite på just nu är en garderobs makeover..

















före efter





Fundering...

Hur kommer det sig att man är kvar på jobbet när klockan är 16.45 fast man skulle ha gått hem senast 12?

14 januari 2008

Förhandsvisning

Ska iväg på förhandsvisning av P.s I Love You + middag med vännen L (tack så mycket!). Känns lite olydigt eftersom jag har varit hemma från jobbet idag också(38 grader feber = mkt för mig) men man måste ju göra något annat än att ligga i sängen/soffan. Undrar när jag ska bli frisk... nu har jag varit sjuktill och från i nästan 3 månader (ex. 30 dagar har jag ätit pencillin sedan mitten av november...). Trist trist! Tur att livet i övrigt är väldigt bra! Har mycket att se fram emot detta år med bla flytt och att vi blir morbror och "moster"!

11 januari 2008

Austen samling

På "begäran", fast allra mest för min skull...

Dessa har jag:
Stolthet och fördom (serien) Den som startade det hela...
Stolthet och fördom (filmen)
Emma (engelska versionen)
Förnuft och känsla (gammal version)

Vill ha
Förnuft och känsla (filmen USA, med Emma Thompson och Kate Winslet)
Förnuft och känsla (BBC serie)
Becoming Jane (om Jane Austen)
Jane Austen Bookclub (om böckerna)
Mansfield Park (film 2007, Billie Piper eller en från 1999)
Northanger Abbey (2007, gick på SVT)
Övertalning/Persuasion (2007, gick på SVT)

09 januari 2008

Trött?

Denna vecka var det dags för att vara på jobbet igen... vilket kroppen inte är riktigt van vid efter att ha fått sova hur mycket som helst i två veckor...

I helgen blir det kanske inte så mycket sova, men på ett positivt sätt - då bär det av på kryssning med min kompis J. Drinkar, skvaller, dans och sedan spa! Ska blir riktigt roligt, hoppas på att det inte blåser för mycket bara...

UPDATE: Det blir ingen kryssning :( J är sjuk men vi tar det en annan helg. Nu blir det julavpyntning och lite annat roligt i helgen som gäller istället!

UPDATE 2: Nu är jag också sjuk... så det var tur att det inte blev någon kryssning. En mycket lugn helg väntar!

06 januari 2008

Mera Austen

Gillar du Jane Austen så missa inte "Övertalning" av som går på SVT ikväll.
Och är du som jag tittar du på Northanger Abbey som går på torsdag kl.21.30 även det SVT. Får be syster om hon kan hitta DVD:er till min lilla "Austen filmsamling".

Nytillskott

Mitt besök på Moderna resulterade inte bara i att jag fick lite konstinspiration och -kunskap utan även i lite nytillskott till hemmet. Museumbutiken hade halva priset på julsaker+lite annat. För min del blev det salt- och pepparkar i form av konserburkar (porslin) samt en kaffepress+kopp.

02 januari 2008

"Julklappsbyte"

Resultatet av mitt julklappsbyte - två små adventsbarn blev en stor Aalto-vas. Snart är det dags för ett stort knippe av härligt krispiga tulpaner...Efter besöket i Gustavsberg så blev det som planerat ett biobesök - filmen var verkligen mysig, perfekt en trist och gråmulen dag!

Besök i barndomstrakten

Idag ska jag åka och hälsa på min farmor för att lämna julklapp (och byta julklapp, eftersom man behöver bara ett antal Lisa Larsson tomtar..) och dricka lite kaffe. Ser fram emot att titta runt lite i Gustavsbergs Hamn, nyfiken på alla de olika keramik- och konstateljér som poppat upp där... Trevliga besök kan man ha på HPF (Gustavsbergs Porslinsfabrik), Porslinsmuseum (där släkten är med..) och hos Lisa Larsson. Om du vill veta mer vad du kan göra titta här.

Kvällen kommer antagligen spenderas på bio med en titt på filmen Jane Austen Book Club. Ska bli lite spännande att se om man kan hitta de referenser till böckerna som finns i filmen.

Konstbesök

Något jag har velat göra länge är att se Olle Baertling utställningen på Moderna Museet. Imorgon har de offentlig visning och då är det ju bara att passa på.


En dag med promenad, konsttittande och kanske en kopp kaffe låter väldigt trevligt tycker jag.

01 januari 2008

GOTT NYTT ÅR!

Jag hoppas att ni har haft en väldigt bra jul och ett trevligt nyår! Det blev visst ett lite längre blogguppehåll än planerat för trots att jag har varit ledig sedan jul har det varit fullt upp med aktiviteter. Har bla lyckats städa igenom vårt "skräprum" (jag lobbar för att det ska avancera till arbetsrum men får nog ge upp den kampen och hoppas på nya lägenheten istället). Just nu sitter jag i soffan och försöker att gå igenom alla mina tidningar, det är dags för rensning. Det är ett trevligt "arbete" och jag har hittat massor av idéer, främst till nya boendet. För att få lite ordning på inspirationen planerar jag att försöka ta rum för rum och organisera upp inredning+idéer. (Sen ska ju J också övertalas... men.. det är ett senare problem.)Ett jätteroligt nyårskort från Leigh Wells!