04 januari 2007

Semester!


Har precis betalat det sista på vår kommande skidresa! Tjoho! Första veckan i februari bär det av till Val d'Isere (via Langley Travels) där kommer vi bor på Quartier Verdets. Inte så tjusigt men det är ju skidåkningen vi är där för inte för hotellet. Nu hoppas jag bara på att det är mycket snö - och sol! :)

Test

Hittade DN:s nutidstest för veckan via Hemma hos mig. Något ska man väl få för att man är född i Stockholm. Även om jag bara har använt kanske max 2 av uttrycken...

11 rätt av 12 möjliga Du har mycket god kunskap om det ädla språket i huvudstaden. Men vem är du egentligen? Använder du alla de här uttrycken när du pratar? Du kan vara Fredrik Lindström. Eller Anderssonskans Kalle. Av de 17659 personer som hittills gjort testet, klarade du dig bättre än 12451 (70%).

Finns även ett annat test -
Resultat:
Stockholmaren Tjena, stockholmarn, du känner till hur man lever i hemstaden. Du hittar rätt bra, kan alla koder och följer med i vad som händer. Visst är det irriterande ibland när lantisarna går i vägen för en, och du slits mellan att vilja ha gröna parker eller mer storstadspuls som i London och New York, men summa summarum trivs du rätt bra i din stad.

I brevlådan


Har varit hemma från jobbet hela veckan pga magsjuka. Mår bättre idag och fick lite extra uppmuntran när jag såg att den här låg i brevlådan! Ska bli kul att pyssla lite när jag mår bättre och får lite tid.

02 januari 2007

Nyårsafton

Vi hade fest hos oss på nyår - mycket trevligt, men det är ju mycket jobb också. Vi hade fondue och täljsten - vilket var roligt. Jag hade fixat dukning i brunt och guld med lite fynd från julrean.

Julklappar 2006

Julen var trevlig och spenderades på landet samt tillsammans med J:s mamma + sambo med familj. På juldagen var vi hos oss med Jonas syster, sambo samt J:s pappa och tjej. På annandagen var det släktglögg hos J:s morbror. Mycket släkt men trevligt. Tyvärr var jag sjuk hela julen och jag kunde inte riktigt vila upp mig -men jul är ju ändå jul. Däremot bestämde vi att inte åka runt till olika ställen på julaftonen, det blir ju faktiskt lite jobbigt. Men nästa år kommer jag säkert tycka det är jobbigt om vi inte firar något med min familj på julafton. Jag fick jättefina julklappar; förutom en välbehövlig påfyllning i plånboken så fick jag/vi en bakmaskin, presentkort på Åhléns, örhängen, biljetter till Stadsteatern, skissbok från Moleskine, clinique saker. J och jag ska gå på Yasuragi, Hasseludden och på Linje Lusta istället för att köpa julklappar till varandra.

Vår julgran


Vår julgran, originally uploaded by tuss.

"Hemmahuggen" från landet och sedan klädd med röda kulor, apelsinskivor, kanelstänger och tyghjärtan.